کشاورزی ماشینی

مهندسی مکانیک بیوسیستم

مهندسی مکانیک بیوسیستم

امیدی ارجنکی
دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم

در این وبلاگ آموخته هایم را نشر می دهم.
آموزش و یاد دادن از زکات علم است.پیامبر خوبی ها حضرت محمد صلوا تالله علیه و آله فرمودند حکایت کسی که علم آموزد و از آن سخن نکند چون کسی است که گنجی نهد و از آن خرج نکند.
این روزها که دانش مهندسی ماشین ها و مکانیزاسیون کشاورزی غریب و محجور افتاده است، آموزش و بیان فایده ها و سودهای استفاده از اتوماسیون در کشاورزی شاید راهی برای تغییر نگرش بر این رشته باشد.
فارغ التحصیلان، استادان و دانشجویان رشته مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی بهترین متخصصان برای ارتباط علم نوین مهندسی با کشاورزی هستند. چون در این رشته انوع تخصص ها آموزش داده می شود. برق، کشاورزی، باغبانی، دامپروری، کامپیوتر، تجهیزات و ابزار اندازه گیری، علوم نوین مثل شبکه های عصبی، بینایی ماشین، انرژی های نوین که همه و همه از ملزمات توسعه کشاورزی نوین هستند.
استفاده از علم نوین در کشاورزی صد در صد باعث تولید غذای بیشتر، رفع وابستگی، تولید غذای با کیفیت تر، ارزانی محصولات و بازارپسندی و سود بیشتر می شود.
امیدوارم بتوانم گامی را برای این مهم بردارم.
از نظرات دوستان و هم رشته ای هایم در این وبلاگ استقبال خواهم کرد.
در آخر هم:
کارتان را برای خدا نکنید؛ برای خدا کار کنید!
تفاوتش فقط همین اندازه است که ممکن است حسین (علیه السلام) در کربلا باشد و من در حال کسب علم برای رضایت خدا ...!
شهید سید مرتضی آوینی

آخرین نظرات
سلام
دوستانی که کار پردازش تصویر انجام دادند، خصوصاً در کارهایی که نیاز به محاسبه اندازه، مساحت، طول و از این جور پارامترها داره میدونند که باید تعداد پیکسل های محاسبه شده در پردازش تصویر توسط یک ضریبی به یکای مورد نظر ضرب بشه تا داده مطلوب بدست بیاد. مثلاً فرض کنید یک سطح عکس برداری شده و تعداد پیکسل های آن بدست اومده و حالا ما میخواهیم مساحت آن را به متر مربع تبدیل کنیم. چندتا راه داره:

1- اولین راه و ساده ترین راه اینه که چندتا مربع یا شکل با مساحت معلوم با همون شرایط را عکس برداری کنیم و بعد از پردازش مقدار مساحت پیکسلی اون را به مساحت واقعی اش تقسیم کنیم تا اون ضریب بدست بیاد. مشخصه که هرچی تعداد این اشکال بیشتر باشه دقت بهتره.

2- دومین راه هم مثل راه اوله اما با یک کاغذ شطرنجی انجام میشه. یعنی کاغذی با مربع های سیاه یا سفید با خطوط بین به ترتیب سفید یا سیاه که مثلاً 100 تا مربع یک سانتی متر مربع داریم و همون کارهای راه اول.

3- اما عقل سالم میگه که برای یک کار تحقیقی خوب و دانشجو وار! باید یک کالیبراسیون استاندارد داشته باشیم. یعنی چی؟ میگم براتون.

یعنی اینکه مثلاً شما 20 تا مربع 5 سانتی متر مربع را با دقت بالا با تیز بر یا قیچی خیلی دقیق میبرید و داده هاتون را با اون ایجاد میکنید. حالا یکی به شما بگه از کجا معلوم اون مربع ها 5 سانتی متر مربع بودند. شاید 5.000004 سانتی متر مربع باشند. اون وقت بیا و جواب بده!

خوب راهش اینه که شما از چیزی استفاده کنید که هر دو طرف یعنی هم شما و هم طرف مقابل مثل داور طرح یا مقاله تون اون را استاندارد بدونند. خوب اون چیه؟

من یک پیشنهاد دارم. (کارت های دیجیتالی مثل آی دی کارت ها یا ID Card) در حقیقت همون کارت تلفن ها یا کارت های بانکی.


خوب اندازشون را میشه خیلی راحت بدست آورد. این کارت ها با استاندارد ISO/IEC 7810 تهیه میشن. یعنی یک استاندارد خوب و باکلاس! در حقیقت این استاندارد ابعاد کارت های شناسایی یا همون آی دی کارت ها را تعیین کرده. این استاندارد 4 نوع را برای این کارت ها فرض کرده، ID-1 و ID-2 و ID-3 و ID-000 . که برای این انواع هم اندازه های مشخصی از ابعاد اونها تعیین کرده طبق جدول زیر:

میبینید که اکثر کارتهای بانکی یا عابر بانک ها جزو دسته اول هستند. توی استاندارد گفته کارتهای گواهینامه رانندگی هم شاملش میشه اما نمیدونم در ایران به این استاندارد هستند یا نه.

استاندارد ISO/IEC 7813 هم ضخامت این نوع کارت را 0.76 میلی متر مشخص کرده. همچنین اسن استاندارد مقدار انحنای گوشه کارت را هم به مقدار 3.18 میلی متر تعیین کرده است.

دسته دوم را که ما نداریم. دسته سوم هم همینطور در ایران گیر نمیاد. اما کارتهای سیم کارت هم جزو دسته آخر میشن که میشه از اونها هم برای کالیبراسیون استفاده کرد البته عاقلانه نیست! این را هم بگم که همونطور که میدونید این نوع کارت تو دل کارت نوع اوله. سیم کارت که می خرید این کارت با یک فضای خالی برای خارج کردن سیم کارت در یک کارت نوع اول تعبیه شده. که شما سیمکارت را از وسط کارت در میارید. که به این کارت ها کارتهای ID-1/000 هم میگن.

خوب شاید بگین این که طول و عرض کارت را گفته. خوب من مساحتش را هم میخوام. من مساحتش را بدست آوردم. یعنی کارت را در نرم افزار کشیدم و مساحتش را بدست آوردم که شد حدود 4610.3 میلی متر مربع برای نوع اول یعنی نوع ID-1. یعنی تصویر زیر بدست آمده:


البته این کارت ها به نام کارت های  CR80 هم معروفند. این نام بیشتر در کارتهای ویزیت استفاده میشه.

خوب پس الان یک معیار کاملا استاندارد با استاندارد های ایزو داریم که میتونیم اندازه های پیکسلی مون را کالیبره کنیم. چیز تازه ای در این مورد پیدا کردید بگین تا در متن بذارم.

یا علی علیه السلام


نظرات  (۳)

راهنمایی کنین واسه این که از کجا باید شرو کنم واسه پیدا کردن حجم با متلب . مرسی
پاسخ:
سلام
مقالات بسیار زیادی برای اینکار وجود داره که در سایت های زیادی هستند
چه فارسی چه انگلیسی
زحمتش فقط یک جستجوی ساده است
سلام مرسی از مطلبتون .

الان من بخوام حجم تصویر رو بر اساس کارت به دست بیارم مثلا حجم میوه چی کار باید بکنم.

مرسی اگه جواب بدید
پاسخ:
سلام
برای یافتن حجم راه های متفاوتی وجود داره
اما هیچ ربطی به این کارت نداره
این روش تنها یک روش کالیبراسیونه
برای یافتن حجم با روش های نقطه یابی و معادلات ریاضی یا شبیه سازی با روش های درونیابی یا روش هایی مثل مقطع سازی وجود داره که البته هیچکدوم دقیق نیست.
سلام،
رشته کشاورزی هم پردازش تصویر داره؟ خیلی برایم جالب بود.
خیلی عالیه که آموخته هاتون رو به اشتراک میذارید.
ان شاءالله موفق باشید.
یا علی
پاسخ:
رشته کشاورزی نه. نداره
اما در ماشین های کشاورزی این علم مدت زیادیه که وارد شده و پایان نامه های زیادی از این حیث دفاع شده است.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی